Fastighetsrådgivarna Colliers flyttar in i LanTeams datahall

 

Fastighetsrådgivarna Colliers samlar sina IT-tjänster inom drift, installation, teknisk service och support hos LanTeam. Nu byter de från egen drift av servrar till drift i LanTeams datahall.

Ett smidigt byte och fristående system är några av anledningarna till valet att stiga in datahallen.

– Vi ville frigöra vår IT-miljö som vi tidigare delat med Danmark. LanTeam kan alla våra system och linor och kunde flytta över miljön effektivt och snabbt, säger Dan Törnsten, VD för Colliers Sverige.

Många företag upplever att det finns svårigheter för leverantörer att förstå företagets verksamhet och därför kunna prioritera rätt. Ändå väljer tre av fyra att oursourca sin miljö.*

– Att vi får förtroendet att förvalta kundernas IT-system beror på att vi känner våra kunder väl och har goda relationer. Jag tror att vi är mer som en samarbetspartner än en leverantör, säger Anders Filipsson, VD på LanTeam.

Colliers spår en allt mer expansiv marknad inom fastigheter och en tillväxt för företaget i Sverige.

– Vi behövde ett snabbare, enklare och mer driftsäkert system och redan nu har vi fått positiv respons från våra medarbetare. Höga krav på säkerhet, tillgänglighet och anpassning till verksamheten i kombination med vår långa relation med LanTeam, avgjorde valet att outsourca vår drift, säger Dan Törnsten. 

Colliers har även valt att lägga sina licenser samt Office 365 i molnet. Avtalet löper under två år med möjlighet till förlängning.

LanTeam hälsar Colliers välkomna till datahallen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *