SAM – Software Asset Management

För att använda ett program måste du acceptera en licens. Denna licens kan se ut på olika sätt och ha olika krav angående exempelvis betalning och användning. Vi på LanTeam erbjuder tjänster inom licenshantering som gör det lätt för företagets IT-avdelning att få en bra översikt över situationen. Med hjälp av SAM (software asset management), kan du se till att företaget är rätt licensierad och även få bättre kontroll över avtal och villkor.

Vad är SAM – Software Asset Management?

Software Asset Management betyder i princip förvaltning av mjukvarutillgångar. Det är ett engelskt begrepp som innefattar hanteringen av program och programlicenser. Med hjälp av SAM, kan företagets IT-avdelning bland annat ha koll på vilka program som används och att det finns tillräckligt med licenser. Olika företag och verksamheter kan ha olika SAM-behov. Ett stort IT-företag med många anställda kan spara mycket pengar på att använda SAM-tjänster för att kartlägga och optimera användandet av programvarulicenser. Detta leder till minskade kostnader och bättre kontroll över verksamheter samtidigt som tjänsten underlättar det administrativa arbetet. Vi på LanTeam erbjuder flera tjänster inom licens- och avtalshantering, bland annat kan du ta in en IT-konsult som kan ge råd kring licenshantering, inventering av program och mycket mer. Vi erbjuder även världsledande SAM-verktyg som ger IT-avdelningen bättre översikt över verksamhetens programvaror och användningen.

SAM – Software Asset Management konsult

Genom LanTeams SAM-tjänster kan du se till att verksamheten blir mer kostnadseffektiv. Våra lösningar gör det även enkelt att se vilka versioner av olika program som används samt analysera olika besparingsområden och eventuella risker. Du får rekommendationer på passande åtgärder via en rapport. Kontakta oss och låt en SAM – Software Asset Management konsult göra ett besök och börja hjälpa er få en mer effektiv verksamhet redan idag. Vi erbjuder även många fler IT-lösningar som kan hjälpa ert företag att göra stora besparingar.

FÖRSÄLJNINGSCHEF

CARINA LILJESTRÖM

E-post: carina.liljestrom@lanteam.se

Telefon: 010-722 29 24

Kontakta oss