LanTeam – TYDLIGT BÄTTRE IT-infrastruktur – TYDLIGT BÄTTRE IT-INFRASTRUKTUR

VI SER TILL ATT ER FÖRETAGSINFORMATION ÄR SÄKRAD MOT INTRÅNG  – OCH GARANTERAT ÅTERLÄST VID EN KRASCH.  
MED 95 AVTALSKUNDER I VÅR DATAHALL VET VI VAD SOM KRÄVS FÖR ATT DU SKA VARA TRYGG.

Du har säkert också noterat att dataintrången för företagen ökar och därmed risken för datakrascher. Särskilt sårbara är de mindre företagen som ibland saknar resurser för att 100% trygga sin företagsinformation. Med vår tjänst får du:
  • Säkerställt att systemen är tillgängliga för alla era användare
  • Garanti på att det affärskritiska datat säkerhetskopieras.

  • Garanti på att ert data går att återskapa vid dataavbrott/krasch och/eller dataintrång.
  • Design av lösning, rutiner och processer som motsvarar företagets krav på säkerhet, backup och återläsningstid av data  
  • Hjälp att ta fram kravspecifikation och att formulera kraven på en för er rimlig nivå

LÄS OM VÅRA KUNDERS VAL AV DRIFT AV SYSTEM HOS LANTEAM
Colliers i Sverige krav var ett snabbare och verksamhetsanpassat system med hög tillgänglighet för användarna.

Utmaning: I behov av ett snabbare, enklare och mer driftsäkert system. Smidigt och effektivt kunna frigöra affärssystemet som delades med Danmark.

Lösning: Samlade IT-tjänster inom drift, installation, teknisk service och support samt flytt av hela miljön till LanTeams datahall. 

Resultat: Fristående affärssystem i Sverige med högsta säkerhet och dimensionerat  till verksamheten. Bättre tillgänglighet och snabbare system vilket gav positiva reaktioner från medarbetarna.

När Piwa Food fanns sig i en tid av tillväxt valde bolaget att lägga sin drift av affärssystem och servrar i  LanTeams datahall.

Utmaning: Allt mer komplicerade IT-system att ansvara för inhouse. Garanterad tillgänglighet. Tillväxt i företaget och ökad verksamhet.

Lösning: Drift av system inklusive back-up- och säkerhetslösningar, hårdvara och arbetsplatsutrustning.

Resultat: Större fokus på tillväxt och den ökande verksamheten. Färre resursinsatser för att säkra systemet. LanTeam ansvarar för servrar, teknik, back-uper och datakraft.

“Vi valde att outsourca hela vår miljö till LanTeam på grund av höga krav på säkerhet och tillgänglighet som vi inte kunde möta internt utan att investera i ny teknik och fler kompetenser”, säger Dan Törnsten, VD på Colliers Sverige.     
“LanTeam har den tekniska kompetensen, de rätta produkterna och framför allt en väl fungerande och etablerad datahall. De kunde erbjuda oss en flexibel lösning med säkerhetsprogram anpassade för molntjänster. Tillsammans med en god relation vet var ett enkelt val i en tid av tillväxt”, säger Lukas Cronberg, IT-ansvarig på Piwa Food.

ÅRETS LANTEAMARE OCH SÄKERHETSSPECIALIST
“Våra kunder värdesätter verkligen att ha tillgång till resurser, kompetens och tekniklösningar som de själva inte har tid eller råd att skaffa. Mitt mål är alltid att leverera en lösning som är lika bra som hos ett större företag, men med det mindre företagets budget”.

Bild

Anders Siverby blev framröstad av kollegorna på LanTeam som Årets LanTeamare – som kollega och för sin expertis.
Kraven på tillgänglighet och säkrat affärsdata är minst lika höga för mindre som stora företag – om inte högre. Problem med affärssystemet påverkar hela företaget och kan bli mycket kostsamma. 

Det säger Anders Siverby som är säkerhetsspecialist på LanTeam. Han arbetar dagligen med kunder som är beroende av att deras affärssystem är tillgängligt för medarbetarna.   

Tillgänglighet och säkerhet
Vikten av att kunna återläsa miljön vid ett eventuellt avbrott eller en krasch är också avgörande. I värsta fall riskeras hela bolaget om inte den affärskritiska datan kan återställas.  Att veta att systemet är säkrat är en trygghet, menar Anders Siverby.

  • Vår datahall har högsta säkerhet
  • All affärsdata stannar i Sverige och
  • finns fysiskt i vår datahall
  • 95 kunder finns i hallen idag
  • Kunderna är från vitt skilda branscher

Dataintrång drabbar stora som små
– Organisationer behöver inse att ingen går säker mot dataintrång, säger Wade Baker, Verizon.
Läs artikeln  om dataintrång här>>

Företagens kostnader för dataintrång skjuter i höjden, enligt analysföretaget Radar. 

– Det är oförutsedda kostnader som tillkommer under året, till exempel för att städa upp efter ett dataintrång eller ddos-attack, säger Freddie Rinderud, som är analytiker på Radar.
Läs artikeln kostnader för dataintrång här>>molntjanster.pdf
File Size: 208 kb
File Type: pdf

Download FileIntresserad av säkerhet och teknik? 
Här är fakta om LanTeams datahall

NÄTVERK
Internet levereras på två separata fiber från olika punkter i IP-only backbone och lämnas av på 2st routrar som kör VRRP. Routrarna är anslutna till olika switchar och klustrade brandväggar. All trafik är separerad med VLAN, vMotion, mangement, och varje lagringssystem har minst ett eget nät. Noder i corenätet är anslutna med minst 10 gigabit.

LAGRING
Lagring är uppdelat på olika lagringssytem från olika leverantörer, alla system är fullt redundanta med minst två storageprocessorer och nätdelar eller med total nodredundans. All primärlagring är ansluten med 10 gigabit iSCSI. Alla enheter är anslutna till minst två separata switchar.

SERVER/HYPERVISOR
Plattformen baseras på VMware vSphere enterprise plus och HP-servrar. Alla servrar är anslutna till minst två separata switchar med minst 2 nic-kort och har redundanta nätdelar.

ELEKTRICITET
3 st Caterpillar generatorer med totalt 18 000 liter dieseltankar. A- och B-kraft med separat UPS med 20 minuter drifttid vid maxlast. Vid bortfall av en strömsida tar automatisk failover ca 30 sekunder.

INTERNET
Fiberanslutning mot IP-Only (två skilda vägar)
Fiberanslutning mot Stokab (två skilda vägar)
Fiberanslutning mot Telia

Peering med andra operatörer i New York, London, Amsterdam, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, Stockholm, Malmö, Göteborg, Sundsvall.

SKALSKYDD
Anläggningen uppfyller skyddsklass II enligt SSF 200:4.
Samtliga väggar i skalskyddet är försedda med 1mm stålplåt (inbyggt i 2 x dubbelgips). Samtliga dörrar i skalskyddet uppfyller skyddsklass II.
Securitas inbrottslarm (larmklass II enligt SSF130:7) med skal- och volymskydd.

Anläggningen är kameraövervakad från IP-Onlys Network Operation Center (NOC) 24hx7armöverföring via Multicom till Securitas samt till IP-Onlys NOC.
Kortläsare med kod samt kamera för ID-kontroll.
Endast registrerade och föranmälda personer har tillträde.

VESDA, värme- och rökdetektorer (ovan och under golv) samt ljusbågsvakter
(enligt RUS 110:5).
Zondelad inergensläckning. EI60 där varje tekniskt utrymme är separat brandcell. 

HAR DU FRÅGOR OM TEKNISKA DETALJER OCH SÄKERHETSKRAV, MEJLA OSS: