Piwa Food till LanTeams datahall

 

LanTeam tar över driften av Piwa Foods samtliga administrativa system. Såväl order-, lager- som ekonomisystemen kommer att förvaltas och utvecklas i LanTeams egen datahall – och i molnet. 

– Vi har lång erfarenhet och en gedigen kunskap av molntjänster inom LanTeam. Vi har driftat system i vår datahall sedan 2009, lösningar i molnet är inget nytt för oss, säger Magnus Pihl, ansvarig för projektet på LanTeam.

På Piwa Food är valet att gå över till molntjänster ett resultat av företagets tillväxt. Med driften hos LanTeam kan företaget fokusera på sin ökande verksamhet.

– Våra IT-system blir allt mer komplicerade och vi behövde en partner som kan ta fullt ansvar för vår drift. LanTeam har den tekniska kompetensen, de rätta produkterna och framför allt en väl fungerande och etablerad datahall. De kunde erbjuda oss en flexibel lösning med säkerhetsprogram anpassade för molntjänster. Det var ett enkelt val i en tid av tillväxt, säger Lukas Cronberg, IT-ansvarig på Piwa Food ab.

Projektet innebär att LanTeam tar över all operativ drift av Piwa Foods servrar. I driften ingår back-up- och säkerhetslösningar samt hårdvara och arbetsplatsutrustning. Avtalstiden är 24 månader och affären har ett uppskattat värde på mellan en halv till en miljon svenska kronor.

– Vi är stolta över att kunna välkomna Piwa Foods till vår datahall. Förutom att sköta den dagliga driften har vi också en viktig roll som rådgivare och utvecklare av systemen i framtiden. Med den erfarenhet och kunskap vi äger, är vi i framkant med våra molntjänster, säger Anders Filipsson, VD för LanTeam.

För mer information, kontakta:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *