LICENSHANTERING

Vårt licenshanteringsverktyg gör det lättare för er IT-avdelning att göra sitt jobb och administrera de licenser som ni behöver i ert arbete. Genom att optimera er licenshantering säkerställer ni att företaget endast betalar för det som verksamheten använder, varken mer eller mindre. Med LanTeams tjänster för programvarufinansiering och licenshantering får ni kontroll över utgifterna, slipper dyra investeringar och betalar en fast månadskostnad. Vi på LanTeam tillhandahåller en rad olika IT-lösningar vars syfte är att ge ett tydligt bättre resultat - effektivisera er verksamhet, öka er produktivitet och samtidigt sänka era kostnader.

Vi erbjuder:

  • Rådgivning kring licenslösningar och programvaror
  • Rådgivning kring licensavtal och -juridik
  • Inventering av ditt företags befintliga programvaror

Du får:

  • Rätt licensierad verksamhet
  • Möjlighet till kostnadsbesparingar
  • Effektiv bevakning och förnyelse av avtal
  • Överblick, flexibilitet och kontroll på dina programvaror
  • Enkel administration av licenser
  • Möjlighet att planera för framtida teknikinvesteringar
  • Rapport med rekommendationer

Licenshantering för företag och offentlig sektor

Rätt programvaror är en nödvändighet för att organisationer ska fungera. Det förutsätter att man är rätt licensierad. Idag är det vanligt att företag har en blandad miljö av installerade licenser och molnbaserade licenser. Då kan det vara svårt att hålla ordning på vilka mjukvaror som faktiskt används och vilka som kostar pengar men inte utnyttjas. Detta gäller både offentlig sektor och företag inom alla typer av branscher. LanTeam effektiviserar er licenshantering och kan hjälpa er med digital dokumenthantering.

KOSTNADSEFFEKTIV LICENSHANTERING

Med LanTeams hjälp får ni ta del av våra världsledande verktyg för licenshantering och effektiv assethantering. Verktygen hjälper ert företag att kartlägga och administrera programvarulicenser på ett sätt som är både enkelt, kostnadseffektivt och juridiskt korrekt. Våra tjänster gör det möjligt att ha koll på alla mjukvaror som verksamheten använder och även hur de används. På så sätt kan IT-avdelningen se vilka mjukvaror som används mycket och kanske behöver fler licenser eller vilka som har för många licenser vilket är det vanligaste. Det blir även möjligt att snabbt få en överblick över programversionerna, något som kan påverka hur mjukvaran används. För mer information om licenshantering och programvarufinansiering för företag, kontakta oss!

Ansvarig Logistiktjänster

Carina Liljeström

E-post: carina.liljestrom@lanteam.se

Telefon: 010-722 29 24