”Våra kunder kommer att få marknadens smartaste och mest träffsäkra lösningar”

PictureFredrich Blixt är senaste medarbetare och LanTeams specialist på Utskrift och dokumenthantering.

Fredrich Blixt talar utifrån erfarenhet och kunskap. Han har 15 år i IT-branschen och kan med rätta kallas senior inom området. Under dessa år har hans fokus alltid legat på utskrift och dokumenthantering. Intresset för affärer härstammar från barndomen.

– Min far drev en grossistverksamhet sedan mitten av 70-talet där jag var aktiv i inom försäljning. Det gjorde att jag tidigt förstod vikten av kommunikation, att tänka kundens kund. Detsamma gäller inom print – att tänka sändare och mottagare, input-, output management. Alltså att arbetet med att få in rätt information i systemet också inkluderar att informationen kommer ut på rätt och bästa sätt, berättar han.

Utskrift och dokumenthantering en viktig del av affärssystemet
Engagemanget går inte att ta fel på. Fredrich vill lyfta fram att utskrift och dokumenthantering inte handlar om att skriva ut eller kopiera papper, en utskrift på papper är oftast en onödig utskrift.  

– Många företag och organisationer har fina affärssystem som hanterar historik, transaktioner och information men glömmer att datan som kommer in behöver också komma ut, säger han och betonar att det är där LanTeams erbjudande inom utskrift och dokumenthantering gör den stora skillnaden.


Rätt utskriftslösning förbättrar verksamheten
– Vi ska leverera smarta och träffsäkra lösningar till våra kunder. Med den kunskap och erfarenhet vi har, får kunden den lösning som kunden behöver. Lösningen innehåller också en stor portion av miljöansvar i sin grundidé, säger Fredrich och så skrattar han till:

– Jag vet att det låter som en klyscha men utskrift och dokumenthantering ÄR en investering och inte en kostnad. Låt oss få upp nyttjandegraden på MFP-produkten genom att klä den med ”smarta” funktioner så kommer vi att se en investering istället för en kostnad.

Fredrich Blixt vet hur en optimal utskriftslösning kan förenkla arbetet på ett företag eller i en organisation.

– Det är inte bara en fråga om minskade kostnader utan också om användarvänlighet och förbättringar som gör medarbetarna mer produktiva, säger han. Vi behöver alla tänka ansvarsfullt för att det ska funka i längden. Att tänka grön IT ger ofta stora synergier på kronor och ören.

Känsla för kundens verksamhet är viktigt
Arbetet med att förbättra ett företags utskrifts- och dokumenthantering inleds alltid med en förstudie för att lösningen ska vara anpassad till verksamhetens behov och följa verksamhetsmålen.  Det är viktigt att kunna ta hand om hela flödet kring kundens dokumenthantering, från rådgivning, leverans till uppföljning.

För att ge den allra bästa servicen måste man ligga nära kunden och ha ett gott samarbete.

– Det är därför jag valt att arbeta hos LanTeam. Det är ett företag som har ett stort engagemang för sina kunder och där kunskap och känsla för hela kundens verksamhet är viktig. Det kommer att passa mig som handen i handsken, avslutar Fredrich.

LanTeam hälsar Fredrich Blixt varmt välkommen. Vill du veta mer om hur utskrift och dokumenthantering kan förbättra din verksamhet, kontakta Fredrich och LanTeam.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *