Värderingsstyrt företag lönsammare

Picture

Värderingar är en framgångsfaktor!

Företag med starka värderingar är mer framgångsrika och attraktiva som arbetsgivare. Nu är det också bevisat att det finns ett starkt samband mellan företagskultur och finansiella resultat. En studie som nyligen publicerats visar att vädrings- och kulturstyrda bolag är mer lönsamma, har högre genomsnittlig avkastning och högre tillväxt. Det är 3 gånger vanligare att hitta kulturstyrda bolag bland dem som har högst avkastning och 1,5 gånger vanligare i gruppen med positiv tillväxt.

På LanTeam har vi inlett ett prioriterat arbete med företagets värderingar och den kultur som råder och ska råda på bolaget. Det är spännande och utmanande. Många frågor uppstår under arbetet. Hur blir orden levande i organisationen? Hur går man från ord till handling på ett naturligt sätt? Hur blir det en del av det dagliga arbetet?

– De organisationer som kommit längst är också de som ser de största fördelarna och som i störst utsträckning vill utöka sin satsning på verksamhetsstyrning genom ett aktivt kulturarbete, säger Fredric Bohm psykolog och metodansvarig på Wildfire som gjort studien.

På LanTeam är ledarskapet ett av de absolut viktigaste verktygen för att bygga vår företagskultur. Likaså att engagera våra medarbetare i arbetet. För vår vision att vara TYDLIGT BÄTTRE handlar inte bara om kundnöjdhet utan om hur hela organisationen agerar, fungerar och samarbetar. Små detaljer kan göra stor skillnad. Om vi trivs, mår bra och jobbar efter ett gemensamt mål kommer det att märkas. Vet vi nu.

– Vi ser att bolag som har lyckats implementera sin företagskultur upplever förbättringar som högre kundnöjdhet, bättre samarbete och en mer förändringsbenägen organisation. Nu kan vi också visa att det ger effekt på sista raden och att det går relativt snabbt. Satsar man på rätt typ av aktiviteter ger det resultat inom 0-6 månader, berättar Fredric Bohm.

Läs hela rapporten här:
http://wildfire.se/rapport-kultur-och-varderingar/

PS. Här kommer ett tips om hur VI kan skapa engagemang: Säg hej! Till varandra. Varje dag. Löjligt enkelt men inte självklart och lätt att glömma. Glöm inte. Ett hej betyder mycket mer än vi kan tro. DS.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *